Loopbaanbegeleiding hielp me door mijn burn-out

Loubna blikt tevreden terug op haar loopbaanbegeleiding.


Loubna (34) werkte als commercieel bediende in de bankensector, maar raakte uitgeblust. Toen ze loopbaanbegeleiding bij het ABVV volgde, kreeg ze er weer volop zin in. Ze vond een nieuwe job die haar voldoening geeft. Loubna blikt tevreden terug op haar loopbaanbegeleiding.

 

Ik was uitgeblust

“Reeds geruime tijd voelde ik dat het niet goed zat. Thuis was ik prikkelbaar, op het werk kon ik mij niet meer concentreren. Ik was uitgeblust. Ik werkte als commercieel bediende bij een financiële instelling, maar het werk boeide mij niet meer. Ik miste ook het menselijk contact.

Mijn zus raadde me aan om in loopbaanbegeleiding te gaan bij het ABVV. Zelf had ze het ook gevolgd en heeft ze er veel aan gehad. De eerste afspraak was snel geregeld. Na een aangenaam kennismakingsgesprek was ik enorm enthousiast.”

Mezelf echt leren kennen

“Tijdens de loopbaanbegeleiding leerde ik mezelf echt kennen. Je kijkt als het ware in een spiegel. Bij één van de oefeningen mochten twee mensen die ik vertrouw een herinnering noteren waarbij zij vonden dat mijn kwaliteiten aan bod kwamen. Ik ontdekte zo kwaliteiten waarbij ik nooit eerder had stilgestaan.

Ik leerde uit de loopbaanbegeleiding dat een commerciële functie niets voor mij is. Samen met de loopbaanbegeleidster werden verschillende pistes bekeken rekening houdend met mijn kwaliteiten en waarden. Door vrijwilligerswerk te proberen kreeg ik een beter idee van wat ik in een bepaalde sector mocht verwachten.”

Nu voel ik me goed

“De hulp, de steun en de aanmoedigingen van mijn begeleidster gaven mij terug zelfvertrouwen. Ik solliciteerde en deed mee aan examens. Met trots kan ik nu zeggen dat ik een nieuwe job heb in de sociale sector waar ik mij goed voel, mezelf kan zijn en waarbij ik met een voldaan gevoel naar huis kan gaan.

Zonder de loopbaanbegeleiding had ik deze stappen nooit ondernomen. Ik heb deze begeleiding dan ook al aan heel wat mensen aangeraden. Al is het maar om tot de conclusie te komen dat je huidige job goed bij je past, dan is het toch nuttig geweest.”

Ja, ik wil een afspraak of meer info


Ik wens loopbaanbegeleiding te volgen in *
Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Gratis voor ABVV-leden
Nog geen lid? Word het dan snel!

  •  Toegang tot al onze dienstverlening
  •  Op de bres voor jouw rechten
  •  Gratis cursussen
  •  ...

Lees ook