Erwin

Locatie Antwerpen

Ik ben jarenlang actief geweest als hoofddelegee in een grote drukkerij. Werknemers kwamen naar mij toe met hun problemen op de werkvloer. Daar leerde ik om naar mensen te luisteren en hen te helpen, zonder hen te pamperen. Ik vond het belangrijk dat ze de juiste informatie kregen zodat ze zich goed konden voelen in hun job.

Dat is wat ik vandaag nog altijd doe in mijn praktijk als loopbaanbegeleider. De vakbond is voor mij de ideale context om deze job uit te oefenen.

Net als veel van mijn collega’s volgde ik de opleiding ‘Oplossingsgericht coachen’. Ik hou er niet van om lang stil te staan bij problemen. Een loopbaanbegeleiding duurt slechts 4 of 8 uur en dus kies ik ervoor om te focussen op de oplossingen.

Ook de Multifocus methodiek gebruik ik regelmatig in mijn begeleidingen. Zo kan ik mensen in beweging zetten door zelfkennis. En een beetje humor kan ook wonderen doen.

Ik hoor vaak dat mensen zich hier thuis voelen en dat ze de begeleiding nooit als opdringerig ervaren. Als loopbaanbegeleider bepaal ik niet wat mensen moeten doen in hun loopbaan, dat kiezen ze volledig zelf.


Mijn favoriete quote:
Wie vooruit gaat vanuit een positieve houding zal ontdekken dat alles veel gemakkelijker te realiseren is.

Maak een afspraak Al onze loopbaanbegeleiders

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding

Wat houdt dat gesprek in? Privacy