Ongerust over je loopbaan in tijden van corona?

De huidige gezondheidscrisis zorgt voor veel ongerustheid bij werknemers. Er is niet alleen ongerustheid over onze gezondheid en financiële situatie, maar ook over de toekomst van onze jobs en over ons mentale welzijn.


Ongerust?

Je bent niet alleen. Het ABVV deed in april 2020 een enquête bij Belgische werknemers. Daaruit blijkt dat 72% van de werknemers vreest voor meer stress als we het werk terug zullen hervatten. Van de personen die in tijdelijke werkloosheid terechtkwamen is 58% ongerust over de toekomst in de onderneming of organisatie. Er wordt gevreesd voor ontslag of toegenomen werkdruk.

We zijn er voor jou

We willen je graag laten weten dat het ook in deze moeilijke periode mogelijk is om bij ons loopbaanbegeleiding te volgen. We bieden een volwaardige online loopbaanbegeleiding aan voor wie liever niet naar onze kantoren komt. Zo is er geen enkel risico om besmet te worden.  Wil je toch liever een face-to-face gesprek ter plaatse? Ook dat is nog mogelijk, maar enkel op afspraak.

Zeker nu er zoveel economische onzekerheid is, is het goed om zelf al vooruit te plannen en eens na te denken over je loopbaan.

Speciale maatregelen

Momenteel raden we aan om via een videogesprek loopbaanbegeleiding te volgen met loopbaancheques van VDAB.  Dat kan via verschillende kanalen:

  • Zoom
  • WhatsApp
  • Skype
  • Google Hangouts
  • Whereby

Je hebt enkel een smartphone, tablet of pc nodig met een internetverbinding. Je kiest zelf met welk videokanaal je het liefste werkt. Een gemiddeld videogesprek duurt 1 tot 1,5 uur. Je loopbaanbegeleider zal je persoonlijk begeleiden om het eerste videogesprek te starten. Je zal de oefeningen digitaal kunnen invullen of thuis zelf afdrukken. Je kan er ook voor kiezen om de loopbaanbegeleiding later verder te zetten in onze kantoren. We werken altijd op afspraak, alleen zo kunnen we de veiligheid garanderen.

Loopbaanbegeleiding tijdens tijdelijke werkloosheid

Ook wie tijdelijk werkloos is vanwege het coronavirus heeft recht op loopbaancheques van VDAB.

Ben je zelf ook bezorgd? Gebruik dan je vrijgekomen tijd om samen met een loopbaanbegeleider na te denken over de toekomst van je werk.

Gratis loopbaanadvies

Heb je eerder een praktische vraag (bijv. over een opleiding, solliciteren, rechten en plichten bij werkloosheid, VDAB-begeleiding …) of heb je geen recht op loopbaancheques? Dan geven onze loopbaanconsulenten je gratis loopbaanadvies.

Contact

Vul je gegevens in en een ABVV-loopbaanbegeleider  of loopbaanconsulent zal je contacteren voor meer informatie. Ook met andere vragen, bijvoorbeeld over tijdelijke werkloosheid of ouderschapsverlof, kan je bij het ABVV terecht.

Hou de moed er in!

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding en ABVV Loopbaanadvies

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kies een locatie voor je gesprek
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.