Frustraties op het werk

Ruzie met je baas? Teveel werk? Geen vast contract? Roddelende collega’s? Slechte werkuren? Er zijn veel oorzaken van frustraties op het werk. Dit kan leiden tot een ongezonde werksfeer.

3 tips voor een betere werksfeer

Zit je zelf ook met frustraties op je werk? Negeer deze negatieve emoties niet, want dat zorgt voor meer stress. Met deze tips kan je er zelf iets aan doen:

1) Stoom afblazen


Stoom afblazen lucht op! Dit kan door over je frustraties te praten met mensen in je omgeving. Let wel op dat je niet voortdurend in herhaling valt. Dat kan vervelend zijn voor de mensen rondom jou. Heb je het gevoel dat je niet kan stoppen met klagen? Dan is tip 2 iets voor jou. Ook sporten of doen wat je graag doet, geeft energie. Lees ook onze 10 tips voor meer energie.

2) Volg loopbaanbegeleiding

Ontdek samen met een ABVV-loopbaanbegeleider wat je kan doen om terug met plezier te gaan werken.

  • Tijdens de intake staan we stil bij de oorzaak van je frustraties en welke verandering je wenst.
  • Via oefeningen en gesprekken kijken we naar wie je bent en wat je nodig hebt. Je leert jezelf beter kennen.
  • Vanuit die zelfanalyse ontdek je mogelijkheden om je situatie te verbeteren.
  • Die mogelijkheden onderzoeken we verder en zetten we om in een concreet actieplan.
  • We zetten je op weg om zelf de nodige stappen te ondernemen (zoals een opleiding volgen, van functie veranderen, van werk veranderen of onderhandelen met je werkgever).

3) Slim omgaan met je baas


Wil je iets veranderen aan de frustraties op het werk? Dan moet je erover durven praten met je werkgever. Daarvoor heb je een flinke dosis zelfvertrouwen nodig. Assertief zijn betekent dat je durft uitkomen voor je mening, maar met respect voor de ander. De loopbaanbegeleider kan je goed voorbereiden om zelf het gesprek aan te gaan. Zo weet je wat je precies wil vragen en hoe je dat het best aanpakt.


Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding en ABVV Loopbaanadvies

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kies een locatie voor je gesprek
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.