Loopbaanbegeleiding bij stress

Een belangrijke oorzaak van stress is het onevenwicht tussen werk en privé. Veel mensen vinden dat ze te weinig tijd hebben voor hun gezin of voor zichzelf. Volgens de werkbaarheidsbarometer ervaart 1 op 5 werknemers dit als problematisch.

Stress kan je herkennen door symptomen als vermoeidheid, emotioneel zijn, piekeren en fysieke klachten. Heb je stressklachten? Vraag dan altijd raad aan je huisarts. Daarnaast kan ook loopbaanbegeleiding je helpen, zeker als de stress te maken heeft met je werk.

Onregelmatige uren

Veel werknemers hebben een onregelmatig uurrooster. Dit heeft gevolgen voor je privéleven. De impact van nacht- of ploegenarbeid op je nachtrust is niet te onderschatten. Door onregelmatige uren is het moeilijk om tijd te vinden voor familie en vrienden. En wat met de opvang van de kinderen?

Woon-werk verkeer

Vooral de tijd dat je onderweg bent van of naar het werk zorgt voor stress. De trein heeft vertraging, je staat in de file of je wordt bijna omvergereden op de fiets…

Persoonlijke situaties

Ook situaties thuis kunnen voor stress zorgen. Denk maar aan financiële moeilijkheden, gezondheidsproblemen, de zorg voor een familielid of problemen in je relatie. Het is belangrijk om genoeg herstelmomenten te creëren zodat de stress zich niet opstapelt.

ABVV Loopbaanbegeleiding kan je helpen

Heb je door het werk geen tijd meer voor jezelf of je gezin? Dan is het een goed idee om loopbaanbegeleiding te volgen. Dat kan je bij het ABVV en duurt 4 of 7 uur. Samen met de loopbaanbegeleider zoek je naar oplossingen voor stressfactoren op of naast het werk. Je ontdekt er alles over je kwaliteiten, je competenties en welke werkomgeving er het best bij je past. Op het einde ga je naar huis met een concreet actieplan.


Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding en ABVV Loopbaanadvies

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kies een locatie voor je gesprek
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.