Loopbaanbegeleiding tijdens de overgang

De overgang is een periode waarin de meeste vrouwen geconfronteerd worden met extra stress op het werk.

Veerkracht op de proef gesteld

De veerkracht van vrouwen in de overgang wordt danig op de proef gesteld. Dit kan gaan van puberende kinderen of kinderen die net de deur uit zijn, mantelzorg voor hulpbehoevende ouders en een lichaam en geest die onder druk staan door de hormonale veranderingen. De verwachtingen op het werk verminderen niet en de stress neemt dus toe.

Jezelf herontdekken

Slapeloosheid, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn en allerlei andere kwaaltjes kunnen het dagelijks leven moeilijk maken. Loopbaanbegeleiding kan helpen om tijdens deze overgangsperiode samen uit te zoeken wat mogelijke oplossingen of alternatieven zijn om de veerkracht terug te versterken. Want de overgang is niet enkel kommer en kwel, het is een periode van transitie waarin vrouwen zichzelf kunnen herontdekken.

Werk en privé terug in balans

Tijdens het loopbaantraject kijken de loopbaanbegeleiders hoe werk en privé terug in balans kunnen komen. Ze zoeken welke mogelijkheden er zijn: bijvoorbeeld tijdskrediet, aanpassing van het huidig werk, een heroriëntatie,… Onze loopbaanbegeleiders hebben door de jaren heen heel wat vrouwen door deze moeilijke periode geloodst met succes.

Ben je ook benieuwd naar onze aanpak? Contacteer ons dan via onderstaand formulier.

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding en ABVV Loopbaanadvies

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kies een locatie voor je gesprek
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.