Met tegenzin terug aan het werk?

Na de gezellige feestdagen en hartelijke nieuwjaarswensen is het tijd om het werk te hervatten. We wensen iedereen een boeiende job die je veel voldoening geeft. Maar wat als je weerstand voelt om er opnieuw een vol jaar tegenaan te gaan? Dan is er misschien meer aan de hand.

Op zoek naar energie

Heb je het gevoel dat je niet genoeg energie hebt om elke dag te gaan werken? Uiteraard kost werken energie, maar als het goed zit dan krijg je er ook energie voor terug. Zo ben je misschien wel trots op het werk dat je doet, of krijg je deugddoende feedback van klanten of collega’s. Helaas gebeurt het ook dat werknemers hun werk nutteloos of eentonig vinden, of dat de sfeer op het werk helemaal niet goed zit. Dat heeft een negatieve invloed op je energieniveau, waardoor je ’s avonds het gevoel hebt uitgeput te zijn.

Laat het niet te ver komen en praat erover met een ABVV-loopbaanbegeleider. Tijdens een persoonlijke begeleiding van 4 uur of 7 uur gaan we met jou op zoek naar wat er aan de hand is en vooral naar wat je er aan kan doen en wat je energie geeft. Op het einde van de begeleiding ben je bovendien goed geïnformeerd om de nodige stappen te zetten. Vul je gegevens in onderaan deze pagina en een ABVV-loopbaanbegeleider zal je contacteren voor meer informatie.

Tips

Tenslotte hebben we nog deze tips voor jou:

  1. Het is een cliché dat we onze goede voornemens maar voor korte tijd kunnen volhouden. Toch is het gemakkelijker om nieuwe gewoontes te beginnen na een verlofperiode. Er zijn wel degelijk dingen die je kan veranderen aan je werkroutine om het voor jou aangenamer te maken. Meer tijd nemen voor het maken van je lunch? Een andere route of vervoersmiddel naar het werk? Je werkmails verwijderen van je smartphone? Minder vaak je mailbox checken?

  2. Probeer stress te beperken.  Denk je dat je een risico loopt op een burn-out? Lees deze tekst en doe daarna zelf de test. Je kan ook de folder “Last van stress” vragen aan je loopbaanbegeleider of in je lokaal ABVV-kantoor.

  3. Lees onze 10 tips voor meer energie en pas dit toe in je dagelijkse leven. Hoe beter je energie op pijl is, hoe beter je beschermd bent tegen stress en burn-out.

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding en ABVV Loopbaanadvies

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kies een locatie voor je gesprek
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.