Niet meer gemotiveerd na je verlof?

Wie juist terug is uit vakantie heeft het misschien al ondervonden: de motivatie om terug te gaan werken is soms ver te zoeken. Zeker als de sfeer op het werk slecht is of als de inhoud van de taken je niet meer bevalt. Wat kan je doen om te vermijden dat je snel weer last krijgt van stress?

Terug in je werkritme geraken

Ook wie zijn werk wel graag doet, heeft even tijd nodig om terug in het werkritme te geraken.

Het is moeilijk om je terug op het werk te concentreren. Je werk is mogelijks blijven liggen en je start na de vakantie direct met een lange to-do-lijst. Of je baas is nog in verlof waardoor problemen bij jou terechtkomen. Deze vervelende zaken komen helaas veel voor in of na vakantieperiodes en gaan meestal vanzelf weer over.

Op zoek naar motivatie

Maar wat als je echt niet meer gemotiveerd bent? Of wat als de problemen blijven aanslepen?

Wacht niet te lang tot het niet meer gaat. Onze ABVV-loopbaanbegeleiders kunnen je helpen. Tijdens een persoonlijke begeleiding van 4 uur of 8 uur gaan ze samen met jou op zoek naar wat je wel (nog) motiveert. Welke taken doe je graag en wat zijn de mogelijkheden om je huidig werk anders te organiseren? Of misschien is er een andere job die beter bij jou past?

Op het einde van de ABVV-loopbaanbegeleiding weet je beter wat je wil en ben je bovendien goed geïnformeerd om de nodige stappen te zetten. Onze andere ABVV-diensten kunnen je daarna ook ondersteunen om je acties uit te voeren in de praktijk.


Maak kennis met ABVV Loopbaanbegeleiding