Op zoek naar een opleiding? Begin goed voorbereid

Een opleiding volgen is altijd een goed idee. Je leert nieuwe dingen die je sterker maken op de werkvloer en op de arbeidsmarkt. Het staat goed op je CV. En hoe beter je bent opgeleid, hoe meer kans je hebt op werkbaar en beter betaald werk.

Welke opleiding kiezen?

Schrikt een opleiding je af? Weet dan dat er verschillende soorten opleidingen zijn. Van zeer praktijkgericht tot theoretisch. Korte opleidingen of opleidingen over meerdere jaren. ’s Avonds of overdag. Van gezellig tot serieus. Voor elk wat wils dus. En op ieders maat.

Maar het vergt veel energie om er de meest passende opleiding uit te zoeken. Onze loopbaanbegeleiders helpen je daarbij. Zij weten welke competenties er nodig zijn op de arbeidsmarkt van morgen en welke opleidingen er allemaal bestaan. Tijdens de loopbaanbegeleiding ontdek je welke opleidingen er aansluiten bij je interesses, competenties en loopbaanwensen. Je zoekt ook samen met je loopbaanbegeleider uit waar en met welke voordelen je een opleiding kan volgen.

Opleidingsverlof en opleidingscheques

We helpen je niet enkel bij je oriëntatie. De ABVV-dienstverleners hebben ook een up-to-date kennis van alle maatregelen waarmee je makkelijker een opleiding kan volgen.

Zo maken we je wegwijs in systemen, zoals tijdskrediet én het Vlaams opleidingsverlof (VOV), waarbij je tijd vrij kan krijgen op het werk om een opleiding te volgen.

We leggen je het systeem van opleidingscheques uit en helpen bij de aanvraag ervan.

Opleidingsattest

Wist je dat we als erkend loopbaancentrum als resultaat van je loopbaanbegeleiding een opleidingsattest meegeven? Zo is loopbaanbegeleiding ook het toegangsticket naar opleidingscheques, Vlaams Opleidingsverlof of een extra premie als je tijdkrediet opneemt voor een opleiding (opleidingskrediet) als je er geen recht op hebt.

Dit geldt voor alle opleidingen aangeboden bij erkende opleidingsverstrekkers.

Je opleidingsattest via loopbaanbegeleiding is 5 jaar geldig voor alle opleidingen die aansluiten bij je persoonlijk ontwikkelingsplan.

Op mutualiteit? Of word je werkloos?

Voor specifieke statuten gelden specifieke regels. Sta je op mutualiteit of word je werkloos? Dan heb je toestemming nodig om een opleiding te starten. In sommige gevallen kan dit zelfs kosteloos. Hoe je die toestemming aanvraagt, verschilt volgens type opleiding, je statuut en persoonlijke situatie. Wij helpen je om die toestemming aan te vragen.

Loopbaanbegeleiding starten

Ben je werknemer? Loopbaanbegeleiding betaal je als werknemer met loopbaancheques van 40 euro. Het ABVV betaalt aan ABVV-leden de kostprijs van deze cheques terug als je loopbaanbegeleiding volgt bij het ABVV of bij één van de door ons geselecteerde loopbaancentra.

Ben je werkzoekend? Dan helpen de ABVV-loopbaanconsulenten je gratis verder.


Stel jouw opleidingsvraag via onderstaande contactbon.

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.