Slechte relatie met een collega of leidinggevende?

Onze ABVV-loopbaanbegeleiders horen elke dag verhalen van werknemers die problemen hebben met collega‘s of hun baas. Dit kan leiden tot ongezonde stress en zelfs een burn-out. Pieker je vaak over problemen met je baas of collega‘s? Dan is loopbaanbegeleiding volgen een goed idee.

Oorzaken onder de loep

Tijdens de loopbaanbegeleiding ga je met de loopbaanbegeleider op zoek naar mogelijke oorzaken van slechte relaties op het werk:

  • Durf je nee te zeggen?
  • Past de bedrijfscultuur bij je waarden?
  • Gaat samenwerken moeilijk wegens te hogen job-eisen?
  • Is er een algemene slechte werksfeer of is het eerder interpersoonlijk?

Oplossing op maat

Daarna komen mogelijke verbeteracties aan bod. Je gaat met de loopbaanbegeleider op zoek naar een oplossing op maat. Dit kan heel verschillend zijn afhankelijk van je situatie en je wensen.

Zo besliste Ana (28) om haar overplaatsing te vragen naar een ander team. Ze ontdekte tijdens loopbaanbegeleiding dat ze nood had aan een duidelijke aansturing. De leidinggevende van haar nieuwe team kon haar dat bieden.

Stijn (33) durfde dankzij de loopbaanbegeleiding experimenteren met een ander reactiepatroon. Terwijl hij voordien in zijn schulp kroop bij iedere opmerking van zijn baas probeerde hij nu telkens te zeggen waarom hij het niet eens was. Het aantal opmerkingen nam af.

Sofia (49) haar zelfvertrouwen was zoek na jarenlange subtiele pesterijen door haar baas. Tijdens de loopbaanbegeleiding herontdekte ze haar talenten. Dit krikte haar zelfvertrouwen op. Hierdoor kon ze met vertrouwen ergens anders solliciteren (en kreeg ze de job).


Maak kennis met ABVV Loopbaanbegeleiding