Vakantieblues? Of is er meer aan de hand?

Na een vakantie moet je jezelf minstens een dag of twee gunnen om terug te wennen aan opnieuw gaan werken. Omschakelen van vakantie- naar werkmodus is voor 4 op 5 werknemers moeilijk. Maar die ‘vakantieblues’ verdwijnt meestal verrassend snel.

Bestrijd (al vooraf) de vakantieblues met deze 5 concrete tips

  1. Neem nog een extra dagje vrij na een reis. Of plan je vakantie zó dat je niet opnieuw begint met een volle werkweek.

  2. Sta voor je vakantie start even stil bij je terugkomst. Je kan een kort to do lijstje leggen zodat je direct aan de slag kan met je prioritaire taken. Of laat een leuke boodschap voor jezelf na, zodat je de eerste dag met een kleine glimlach start.

  3. Neem even tijd voor een babbel met je collega’s op je eerste werkdag. Dat kan zijn om een vakantieverhaal te delen, maar ook om te luisteren of er nieuws is vanop de werkvloer.

  4. Een vakantieperiode kan goed zijn om na te denken over wat je anders wil doen. Meer tijd nemen voor het maken van je lunch? Een andere route of vervoersmiddel naar het werk? Je werkmails verwijderen van je smartphone? Minder je mailbox checken? Het is makkelijker om nieuwe gewoontes na een vakantie te starten.

  5. Probeer stress te beperken. Vraag onze folder “Last van stress” aan via onderstaande contactbon. Hierin staan tips om goed voor jezelf te zorgen in tijden van stress.

Maar wat als…

…terug gaan werken je erg afschrikt? Je een grote weerstand voelt om er terug een vol jaar tegenaan te gaan? Dan is er vermoedelijk meer aan de hand:

  • Heeft het afgelopen jaar je uitgeput? Dan voel je dat je die energie niet nog een jaar kan opbrengen.
  • Is je werk saai en eentonig? Dan kijk je aan tegen opnieuw een jaar verveling.
  • Heb je een slechte relatie met je collega’s of baas? Dan kan je je onmogelijk goed voelen op je werkplek.

Via loopbaanbegeleiding kan je hier iets aan doen. Tijdens een persoonlijke begeleiding van 4 uur of 7 uur gaan onze loopbaanbegeleiders samen met jou op zoek naar wat er aan de hand is en wat je er aan kan doen. Op het einde van de ABVV-loopbaanbegeleiding ben je bovendien goed geïnformeerd om de nodige stappen te zetten.

ABVV-loopbaanbegeleiding helpt je om de kwaliteit van je loopbaan te verbeteren.


Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.