Zwaar werk: hoe hou je het vol?

Is je job moeilijk haalbaar geworden door gezondheidsklachten? Veel werknemers ervaren fysieke pijn of mentale overbelasting bij het uitvoeren van hun job. Vooral rugpijn is een vaak voorkomende klacht, bijvoorbeeld bij wie werkt binnen de bouwsector of de schoonmaaksector. Maar ook wie een administratieve job doet, kan last hebben van gezondheidsproblemen.

Gezondheidsklachten

In onze dienstverlening ontmoeten we vaak werknemers die vastzitten in hun loopbaan omdat ze hun huidige job fysiek of mentaal niet kunnen volhouden: huishoudhulpen met schouderklachten, administratief bediendes met chronisch vermoeidheidssyndroom, vrachtwagenchauffeurs en orderpickers met rugpijn… Maar ook bij mentale overbelasting, een onverwachte medische aandoening of een erfelijke ziekte kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar een plan B. Informeer je bij onze medewerkers en laat je begeleiden om samen te bekijken wat er wel nog mogelijk is op de arbeidsmarkt.

Loopbaanbegeleiding

Eerst luisteren we met zorg naar je loopbaanvraag, je persoonlijke situatie en je noden. Door oefeningen te maken en de resultaten te bespreken met de loopbaanbegeleider, kom je tot inzicht. Daarna kijken we samen hoe je de situatie het best aanpakt. Je maakt zelf een actieplan waarin mogelijke oplossingen staan. Eén van de mogelijke oplossingen kan het aanpassen van je huidige job zijn, maar het kan evengoed een heroriëntering zijn.

Onze loopbaanbegeleiders hebben een actuele kennis van de arbeidsmarkt en zijn op de hoogte van alle regelgeving in verband met arbeidsongeschiktheid.

Webinar

Heb je vragen over arbeidsongeschiktheid? Dan is dit webinar voor jou interessant:

  • Webinar ‘Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid?’ Dit webinar is bedoeld voor wie ziek is, nog een arbeidscontract heeft en met vragen zit rond een mogelijke werkhervatting en re-integratie. Schrijf je hier gratis in voor de volgende uitzending. Geen tijd om te kijken? Je ontvangt een link om de replay te herbekijken waar en wanneer je wil.

Ervaar je mentale overbelasting op het werk? Dan is dit webinar voor jou interessant:

  • Webinar ‘Omgaan met stress bij een hoge werkdruk’ Tijdens dit webinar leer je wat stress precies is en hoe het werkt. Je krijgt  informatie en tips over hoe je met deze stress kan omgaan en wat je kan aanpakken in je loopbaan. Onze ABVV-loopbaanbegeleiders geven je ideeën om te ontdekken waarvan je juist wél energie krijgt. Op het einde van de webinar kan je in de privéchat je vragen stellen aan een loopbaanconsulent of loopbaanbegeleider. Schrijf je hier gratis in voor de volgende uitzending of bekijk achteraf de replay.

Contacteer ons

Neem vrijblijvend contact op via onderstaande contactbon en stel ons je vragen. Wij brengen je in contact met een beschikbare medewerker.


Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.