Digitale hulp nodig om de jobbonus te ontvangen?

De jobbonus is een Vlaamse maatregel en geldt vanaf 2021. Enkel na registratie van je rekeningnummer op je burgerprofiel van de Vlaamse overheid heb je recht op de jobbonus. Lukt dat niet? Dan helpt het ABVV bij de registratie van je rekeningnummer.

Voor wie is de jobbonus?

Loontrekkenden (werknemer of ambtenaren) met woonplaats in Vlaanderen, die maandelijks minder dan 2900 euro bruto verdienden in 2022, kunnen een jobbonus ontvangen na registratie van hun rekeningnummer op www.burgerprofiel.be/jobbonus. Registreerde je rekeningnummer vorig jaar al en is je rekeningnummer niet veranderd? Dan moet je niets meer doen.

 • Iedereen die woont in Vlaanderen én werkt in België én recht heeft op de jobbonus ontvangt jaarlijks een officiële brief van de Vlaamse overheid per post of via je e-box van de overheid. De eerste brieven worden verstuurd vanaf november 2023.
 • Wie woont in Vlaanderen én werkt buiten België, ontvangt géén brief. Zij moeten zelf een aanvraag indienen.

Hoeveel in 2022?

 • Wie in 2022 maximaal 1950 euro bruto verdient, krijgt de maximale jobbonus van 600 euro per jaar.
 • Het bedrag van de jobbonus daalt geleidelijk tot 50 euro bij een bruto maandinkomen van 2699,99 voor de eerste jaarhelft én 2899,99 euro voor de tweede jaarhelft van 2022.
 • Kom je in aanmerking voor de jobbonus? Dan krijg je éénmalig 50 euro extra.

De jobbonus voor 2022 zal pas geïnd kunnen worden eind 2023.

Wat doet het ABVV voor jou?

We maken je digitaal wegwijs in het burgerprofiel van de Vlaamse Overheid én helpen om je rekeningnummer te registreren. Zo open jij je recht op de jobbonus. Laat je gegevens achter op onderstaande contactbon én wij maken een afspraak met je.

Wat neem je mee naar je ABVV-afspraak?

 1. Heb je Itsme? Neem dan je smartphone mee.
 2. Geen Itsme? Breng je identiteitskaart mee mét je paswoord.
 3. Geen Itsme en je paswoord van je identiteitskaart kwijt? Je kan nieuwe codes aanvragen via stappenplan in deze link. Als dat niet lukt, kan het ABVV je hierin wegwijs maken.

Contactformulier Jobbonus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


De jobbonus helpt, maar is niet de beste oplossing

 1. Het ABVV wil dat de (minimum)lonen omhoog gaan. Want dan ga je ook op vooruit als je op pensioen gaat, werkloos of ziek wordt. Daarom blijven we actie voeren voor het algemeen verhogen van de laagste lonen.
 2. Periodes van tijdelijke werkloosheid tellen niet mee in de berekening. Was je even tijdelijk werkloos door de hoge energieprijzen? Dan telt de jobbonus niet voor die periodes. En dat is niet fair.
 3. De uitvoering van de jobbonus is problematisch. Een rekeningnummer digitaal registreren om je recht te openen? Niet evident voor velen. En bovendien brengt het oplichters op ideeën. Blijf dus alert voor valse mails en sms-jes over de jobbonus! Enkel de link burgerprofiel.be/jobbonus is correct.