10 tips voor meer energie

Heb je ook wel eens last van stress? Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk dingen te doen waar je wél energie van krijgt. Zo vermijd je dat de stress zich opstapelt.

1) Bewegen

Fysieke activiteiten helpen om het onevenwicht dat in je hersenen ontstaat bij stress snel weer te herstellen. Beweeg regelmatig zonder te overdrijven, liefst in de buitenlucht.

 

 

2) Niets doen

Hoe lang is het geleden dat je eens helemaal niets deed? Ga af en toe eens voor het raam of buiten op een bankje zitten en kijk een kwartier naar de mensen op straat. Heerlijk toch?

 

 

3) Gezond eten

Eet samen met mensen die je graag hebt. Praat over andere dingen dan alleen maar over het werk. Gezonde voeding geeft meer energie!

 

 

4) Quality time

Maak elke dag minstens een half uur vrij om iets te doen dat je leuk vindt. Dit is jouw moment. Laat niemand je storen.

 

 

5) Iets nieuws proberen

Doe af en toe eens iets dat je nooit eerder deed of bezoek iets dat je nog niet kent. Nieuwe ervaringen geven je energie en zorgen dat je iets hebt om te vertellen aan anderen.

 

 

6) Vrienden

Kies voor échte relaties en niet enkel Facebookvrienden. Focus liever op 5 goede vrienden in plaats van zoveel mogelijk kennissen. Het zijn deze mensen die je kunnen steunen als je het moeilijk hebt.

 

 

7) Olé! Party time

Vergeet niet om te vieren als er iets goed gaat bij jezelf of bij je familie en vrienden. Wacht niet te lang want van uitstel komt afstel. Geniet!

 

 

8) Kies

Kies ervoor om minder dingen te doen, maar besteed er dan wel meer aandacht aan. Concentreer je 100% op deze keuzes en je zal veel beter presteren.

 

 

9) Weg met die gsm

Probeer om 45 minuten voor je gaat slapen niet meer met je smartphone bezig te zijn. Zo verbetert je nachtrust en heb je de volgende dag dus meer energie.

 

 

10) Structuur

Zorg voor structuur in je dagelijks leven. Een regelmatig dag- en nachtritme zorgt ervoor dat je energie goed in balans blijft.

 

 

Volg loopbaanbegeleiding bij het ABVV en krijg oefeningen op maat die je nog meer inzicht ingeven in wat jou energie geeft. Je ontdekt er wie je bent, waar je goed in bent en wat je wil doen in je loopbaan. 


Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.