ABVV Loopbaanbegeleiding voor werknemers uit de Voedingssector

Werk je in de Voedingssector (PC118 en 220)? Dan betaalt Alimento je loopbaancheques volledig terug. Wist je dat het ABVV ook zelf loopbaanbegeleiding aanbiedt?

Hoe werkt het ?

Onze ABVV Loopbaanbegeleiders bieden ondersteunende en oplossingsgerichte gesprekken aan werknemers met vragen, frustraties of twijfels over het werk. Hier een aantal voorbeelden waarmee je bij ons terecht kunt:

😖 Hoe maak ik problemen bespreekbaar met mijn leidinggevende?

🤯 Hoe kan ik beter omgaan met stress op het werk?

🤔 Ik twijfel over ontslag indienen om iets anders te doen? Is dat wel een verstandige keuze?

🤑 Een centje bijverdienen lijkt me leuk. Is een bijberoep misschien iets voor mij ?

🧐 Ik wil nieuwe dingen leren en ben op zoek naar een opleiding?

Samen worden oplossingen gezocht.  ABVV ondersteunt je naar een realistisch loopbaanplan dat ook praktisch haalbaar is. Je krijgt bij dit actieplan ook alle informatie die het haalbaar maakt.

Onze loopbaanbegeleiders en hun ABVV-collega’s zijn op de hoogte van de arbeidsmarktmaatregelen.  We bewaken als ABVV bovendien de rechten van de werknemers in onzekere situaties. En de gesprekken verlopen altijd in een vertrouwelijke sfeer.

 

Werknemer in de voedingssector? Zo vraag je je loopbaanbegeleiding aan:

 

1.     Maak een afspraak met een ABVV Loopbaanbegeleider of meld je telefonisch aan op 02 289 01 30.

2.     Onze loopbaanbegeleiders kunnen je helpen met het bestellen van een loopbaancheque bij VDAB  (40€). Heb je geen recht op een loopbaancheque? Ook dan kan je terecht bij het ABVV voor een loopbaanadviesgesprek.  

( ! Deze loopbaancheques zijn een recht van de werknemer. Ze zijn niet verplicht. Wie aan de voorwaarden voldoet, mag deze aanvragen wanneer ze dat zelf willen, zonder bemoeienis of tussenkomst van anderen. )

3.     Dien bij Alimento een aanvraag tot terugbetaling in en de 40€ wordt teruggestort. Ook hier ondersteunen onze loopbaanbegeleiders indien nodig.

Meer informatie? 

Of bel of mail ons op 02 289 01 31 of loopbaanbegeleiding@vlaamsabvv.be

Of lees meer op de website van Alimento over de terugbetaling van loopbaancheques en andere loopbaantussenkomsten: www.loopbaanfonds.be. Of contacteer: annemie.salu@alimento.be , 0472092380