Bezorgd over de toekomst van je job?

De arbeidsmarkt verandert in sneltempo. Bijna alle jobs zullen er de komende jaren een beetje of helemaal anders uitzien door de toenemende digitalisering. En sommige jobs zullen jammer genoeg verdwijnen.


Ben je bezorgd over de toekomst van je job of vrees je voor een ontslag? Bereid je samen met een loopbaanbegeleider voor en onderzoek al je mogelijkheden.

Loopbaanbegeleiding

Misschien voel je de bui al hangen op het werk. Het is beter om niet te wachten tot je job niet meer bestaat. Bespreek je situatie al eens met een loopbaanbegeleider van het ABVV. Tijdens de loopbaanbegeleiding kan je al je vragen stellen i.v.m. je werk en ga je samen op zoek naar loopbaanmogelijkheden. Je maakt oefeningen die je meer inzicht geven in wie je bent, wat je goed kan en wat je precies wil in je loopbaan. Op het einde ga je naar huis met een concreet actieplan. Het ABVV ondersteunt je verder om je actieplan te kunnen uitvoeren. Je krijgt bij dit actieplan ook alle informatie die het haalbaar maken, bijvoorbeeld over opleidingen, het einde van je loopbaan en re-integratie na ziekte.

Zeker bij economische onzekerheid is het goed om zelf al vooruit te plannen en eens na te denken over je loopbaan.

21ste eeuwse competenties

Onze loopbaanbegeleiders zijn goed op de hoogte van trends op de arbeidsmarkt. Zo hebben ze bijzondere aandacht voor het ontwikkelen van 21ste eeuwse competenties, zoals digitale, sociale en probleemoplossende vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die belangrijker worden in de jobs van morgen. We bekijken welke competenties je nog graag wil ontwikkelen en hoe dit kan.

We zijn er voor jou

Ook tijdens deze gezondheidscrisis is het mogelijk om bij ons loopbaanbegeleiding te volgen. We bieden een volwaardige online loopbaanbegeleiding aan voor wie liever niet naar onze kantoren komt. Zo is er geen enkel risico om besmet te worden.  Wil je toch liever een face-to-face gesprek ter plaatse? Dat kan van zodra de situatie beter wordt, maar dan enkel op afspraak.

Speciale maatregelen

Momenteel raden we aan om via een videogesprek loopbaanbegeleiding te volgen met loopbaancheques van VDAB. Je loopbaanbegeleider zal je persoonlijk begeleiden om het eerste videogesprek te starten.

Je hebt enkel een smartphone, tablet of pc nodig met een internetverbinding. Je kiest zelf met welk videokanaal je het liefste werkt. Een gemiddeld videogesprek duurt 1 tot 1,5 uur.  Je kan er ook voor kiezen om de loopbaanbegeleiding online op te starten en zodra het kan verder te zetten in onze kantoren.

Loopbaanbegeleiding tijdens tijdelijke werkloosheid of tijdens ziekte

Ook wie tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt is én nog een arbeidscontract heeft, heeft recht op loopbaancheques van VDAB. Lees hier alle voorwaarden.

Heb je eerder een praktische vraag (bijv. over een opleiding, solliciteren, rechten en plichten bij werkloosheid, VDAB-begeleiding …) of heb je geen recht op loopbaancheques? Dan geven onze loopbaanconsulenten je gratis loopbaanadvies.

Contact

Vul je gegevens in en een ABVV-loopbaanbegeleider  of loopbaanconsulent zal je contacteren voor meer informatie.

Neem contact op met ABVV Loopbaanbegeleiding

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.