Bezorgd over de toekomst van je job?

De arbeidsmarkt verandert in sneltempo. Bijna alle jobs zullen er de komende jaren een beetje of helemaal anders uitzien door de toenemende digitalisering. En sommige jobs zullen jammer genoeg verdwijnen.


Ben je bezorgd over de toekomst van je job of vrees je voor een ontslag? Bereid je samen met het ABVV voor en onderzoek je mogelijkheden.

Met een plan sta je sterker

Misschien voel je je ongerust over je job. Het is beter om niet te wachten tot je job niet meer bestaat. Bespreek je situatie al eens met een loopbaanbegeleider van het ABVV. Tijdens de loopbaanbegeleiding kan je al je vragen stellen i.v.m. je werk en ga je samen op zoek naar loopbaanmogelijkheden. Want met een loopbaanplan in handen sta je sterker.

Je maakt oefeningen die je meer inzicht geven in wie je bent, wat je goed kan en wat je precies wil in je loopbaan. Op het einde ga je naar huis met een concreet actieplan.

Je krijgt bij dit actieplan ook alle informatie die het haalbaar maakt, bijvoorbeeld over opleidingen, het einde van je loopbaan en re-integratie na ziekte. Onze loopbaanbegeleiders en hun ABVV-collega’s zijn op de hoogte van alle arbeidsmarktmaatregelen, zowel voor wie werkt als wie werkzoekend of arbeidsongeschikt is. Het ABVV ondersteunt je naar een realistisch plan dat ook praktisch haalbaar is.

Bij het ABVV kan je ook terecht met al je sociaal-juridische vragen over ontslag krijgen of zelf geven. We bewaken als ABVV samen met jou je rechten in onzekere situaties.

Arbeidsmarkttrends en opleidingskansen

Onze loopbaanbegeleiders zijn ook goed op de hoogte van trends op de arbeidsmarkt. Zo hebben ze bijzondere aandacht voor opleidingskansen op maat. Zij zijn ook goed op de hoogte van 21ste eeuwse competenties zoals digitale, sociale en probleemoplossende vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die belangrijker worden in de jobs van morgen en die je sterker maken op de arbeidsmarkt.

We bekijken welke competenties je nog graag wil ontwikkelen en hoe dit kan. We maken je wegwijs in het (online) opleidingsaanbod. Je krijgt na je loopbaanbegeleiding een opleidingsattest mee waarmee je opleidingscheques kan vragen. Zo bespaar je tot 125 euro per jaar op je opleiding.

Online of in onze kantoren

Iedereen in Vlaanderen kan met een loopbaancheque bij ons loopbaanbegeleiding volgen, zowel online als in onze kantoren. Je kan ervoor kiezen om alle gesprekken face-to-face te volgen. Of je kan een volwaarde online loopbaanbegeleiding volgen waarbij je persoonlijke gesprekken hebt met je loopbaanbegeleider via video. Het is ook mogelijk om een deel van de begeleiding online te doen en een deel in onze kantoren. Je kiest zelf waar jij je het beste bij voelt. Een gemiddeld (video)gesprek duurt 1 tot 1,5 uur.

Voor iedereen

Ook wie tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt is én nog een arbeidscontract heeft, heeft recht op loopbaancheques van VDAB.

Heb je geen recht op loopbaancheques? Of heb je eerder een praktische vraag (bijv. over een opleiding, solliciteren, rechten en plichten bij werkloosheid, VDAB-begeleiding …)? Dan geven onze loopbaanconsulenten je gratis loopbaanadvies.

Contact

Vul je gegevens in en een ABVV-loopbaanbegeleider of ABVV-loopbaanconsulent zal je contacteren om je verder te helpen.

Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.