Loopbaanbegeleiding voor de zorgsector

Wie in de gezondheidszorg werkt, heeft een passie om mensen te helpen. Maar de sector heeft te kampen met uitdagingen zoals een hoge werkdruk en een tekort aan personeel. Daardoor kan het werk fysiek en emotioneel zwaar zijn. De ABVV-loopbaanbegeleiders kunnen helpen om terug met plezier te gaan werken.

Margot (55) werkte als verpleegkundige. Ze kreeg er steeds meer taken bij en voelde zich niet meer gewaardeerd. Ze werd ziek van de stress. Tijdens de loopbaanbegeleiding ontdekte ze dat verpleegkunde nog steeds een passende job is voor haar. Maar ze besefte ook dat ze te volgzaam is geweest. Samen met de loopbaanbegeleider heeft ze haar terugkeer naar de werkvloer goed voorbereid, met veel aandacht voor assertiviteit. Ze doet nu terug dezelfde job via een progressieve tewerkstelling. Ze voelt zich beter want ze durft vaker nee zeggen, waardoor er meer tijd is voor taken waar ze voldoening uit haalt en waarvoor ze appreciatie krijgt van patiënten. Dat geeft haar opnieuw energie.


Husein (43) werkte in een woonzorgcentrum. Het aantal bewoners dat verzorgd moest worden door één personeelslid nam steeds toe. Door de hoge werkdruk kreeg hij last van zijn rug. Tijdens de loopbaanbegeleiding hebben ze samen gezocht naar oplossingen en de arbeidsmarkt verkend. Hij kreeg ondertussen zijn ontslag wegens medische overmacht. Hij solliciteerde met succes voor een deeltijdse job als patiëntenvervoerder in een ziekenhuis. Hij gaat ook een opleiding ‘medisch secretariaat’ volgen om zijn kans op andere (voltijdse) jobmogelijkheden in het ziekenhuis te vergroten.


Christina (47) werkte als huishoudhulp. Ze combineerde meerdere jobs om rond te komen. Hierdoor geraakte ze uitgeput. Na drie weken ziekte kreeg ze onverwacht haar C4. De vakbondssecretaris verwees haar tijdens de opzegperiode door naar ABVV Loopbaanbegeleiding. Het werd snel duidelijk dat ze een nieuwe uitdaging zocht. Ze informeerde zich voor de opleiding thuiszorg bij een bedrijf die gezinszorg organiseert. Na haar opleiding kon ze er meteen aan de slag. Ze voelt zich nu gelukkig en heeft wat meer tijd om leuke dingen te doen.


Samen met met de loopbaanbegeleider zoek je een oplossing voor je eigen situatie.

Stel je loopbaanvragen in onderstaand contactformulier. We nemen met jou contact op om verder af te spreken.

Lees hier alles over wat een loopbaanbegeleiding precies inhoudt.

Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.