3 ultieme ABVV-tips voordat je een opleiding start!

Jezelf bijscholen is een goed idee. Het staat goed op je CV. En je maakt meer kans op beter betaald en werkbaar werk.
Lees hier onze 3 ultieme ABVV-tips voor je van start gaat met je opleiding.

1. Check je rechten (en plichten)

Je kan niet zomaar je ontslag indienen om opleiding te starten. Of een opleiding starten vanuit werkloosheid of arbeidsongeschiktheid zonder toestemming van VDAB of je adviserend geneesheer. Want dan kan je je uitkering verliezen.

Anderzijds kan je genieten van heel wat opleidingsvoordelen, afhankelijk van je statuut: vermindering op het inschrijvingsgeld, opleidingscheques, Vlaams Opleidingsverlof, opleidingskrediet, … En wist je dat je via loopbaanbegeleiding extra opleidingsrechten opent?

2. Kies een opleiding die bij je past

Er bestaan veel soorten opleidingen: korte webinars, opleidingen op de werkvloer, studies die leiden naar een diploma, … . Dankzij deze ruime keuze kan je de opleiding afstemmen op je noden, je statuut én je thuis- en werksituatie.

Wil je je omscholen? Dan is het goed om na te gaan of de richting echt bij je past. Kies je voor een bepaalde opleiding als werkzoekende of arbeidsongeschikte, dan verwacht VDAB of RIZIV dat je hierin ook een job zoekt.

3. Vraag opleidingsadvies aan het ABVV

Wist je dat 3 op 4 Vlamingen ervan overtuigd is dat leren iets is dat je je ganse loopbaan zal moeten doen (en dat ze hierin gelijk hebben). Maar dat velen het toch moeilijk vinden om de stap naar een extra opleiding te zetten?

Vooral de kennis over de verschillende opleidingsmogelijkheden, opleidingsvoordelen en rechten en plichten bij het volgen van een opleiding, houdt hen tegen. Daarom staat het ABVV klaar met opleidingsadvies:

  • Informeer je tijdens het gratis webinar ‘Waarom een opleiding volgen een goed idee is’. Tijdens deze infosessie leer je meer over de verschillende soorten opleidingsmogelijkheden en opleidingsvoordelen, hoe je een opleiding kan combineren met werk of werkloosheid én hoe je de juiste opleiding kiest. Maandelijks is er een sessie met live-chat. Inschrijven is gratis en kan via deze link. Kan je niet live kijken? Na inschrijving krijg je de heruitzending automatisch toegestuurd.
  • Vraag een gratis adviesgesprek met onze loopbaanconsulenten. Zij weten alles over rechten, plichten en opleidingsvoordelen en kunnen je wegwijs maken in het grote aanbod aan opleidingen.
  • Weet je nog niet goed welke opleiding bij je past? Of wil je een opleidingsplan maken én zo je recht openen op extra opleidingsvoordelen? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Stel jouw opleidingsvraag via onderstaande contactbon en wij nemen contact op met jou.


Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.