Slechte relatie met je baas?

Pieker je vaak over problemen met je leidinggevende? Dit kan leiden tot ongezonde stress en veel onzekerheid. Met loopbaanbegeleiding kan je terug méér rust vinden in je werk.

Hoe gaan we aan de slag?

Elke vraag is sowieso anders. Elke situatie is uniek. Daarom luisteren wij eerst en vooral met zorg naar je loopbaanvraag, je persoonlijke situatie én je noden. En dan gaan we samen aan de slag. Door oefeningen te maken en de resultaten te bespreken met de loopbaanbegeleider, kom je tot inzicht. Daarna kijken we samen hoe je de situatie het best aanpakt. Je maakt zelf een actieplan waarin mogelijke oplossingen staan.

Als jij je onzekerheden achter je kan laten, dan is onze dienstverlening voor jou geslaagd!

Oorzaken van slechte werkrelaties

De loopbaanbegeleider gaat met jou op zoek naar mogelijke oorzaken van slechte relaties op het werk.

  • Past de bedrijfscultuur en leiderschapsstijl in de organisatie bij je eigen waarden?
  • Ontstaan er frustraties door te hoge of onduidelijke eisen in de job?
  • Durf je (tijdig) nee te zeggen?
  • Past de job bij wie je bent en wat je wil?

Mogelijke oplossingen

We kunnen géén standaardlijstje geven van mogelijke oplossingen tegen een slechte werksfeer. Toch leidt loopbaanbegeleiding vaak tot een werksituatie die meer rust en tevredenheid geeft. We sommen een aantal voorbeelden op van onze resultaten:

  • Stijn (33) ging dankzij de loopbaanbegeleiding assertiever om met zijn baas. Terwijl hij voordien in zijn schulp kroop bij iedere opmerking van zijn baas probeert hij nu telkens te zeggen waarom hij het niet eens is. Het aantal opmerkingen is sterk afgenomen.
  • Sofia (49) haar zelfvertrouwen was zoek na jarenlange subtiele pesterijen door haar baas. Tijdens de loopbaanbegeleiding herontdekte ze haar talenten. Ze kreeg terug zelfvertrouwen en door de tips van de loopbaanbegeleider vond ze de moed om ergens anders te solliciteren (en kreeg ze de job).
  • Zo besliste Ana (55) om haar overplaatsing te vragen naar een ander team. Ze ontdekte tijdens loopbaanbegeleiding dat ze nood had aan een duidelijk takenpakket en een goede band met collega’s. In het nieuwe team is er veel communicatie en zit de sfeer goed.

Wil jij ook jouw situatie aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande contactbon. Je krijgt uitleg over hoe de loopbaanbegeleiding zal verlopen. Daarna beslis je zelf of je wil starten met loopbaanbegeleiding of (nog) niet.


Contactformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.